Het schoonmaken van je auto lijkt misschien een eenvoudige dagelijkse bezigheid. Er zijn echter veel mensen die het niet goed doen. Vaker wel dan niet, laten ze zeep- en watervlekken achter op de carrosserie van de auto, terwijl sommige onderdelen niet correct worden schoongemaakt. Maak die fout niet. Een auto effectief schoonmaken is mogelijk. Je moet alleen weten hoe je het goed doet. Hier zijn een paar tips voor car cleaning Zeeland.

Schoonmaken in de schaduw

Maak je auto niet schoon in de volle zon. De eerste stap bij het reinigen van auto's is het voertuig opschuimen voordat je het afspoelt. Maar als de auto in direct zonlicht staat, dan begint de zeep uit te drogen, iets dat vlekken op de lak veroorzaakt. Maak je auto daarom altijd in de schaduw schoon. Zo heb je genoeg tijd om het af te spoelen voordat de zeep opdroogt.

Goed spoelen

De belangrijkste reden waarom zeepvlekken op de carrosserie van de auto achterblijven, is simpelweg dat mensen de auto niet goed afspoelen. Ook als je kiest voor auto polijsten in Zeeland kan het zijn dat de zeepvlekken er na afloop nog steeds zijn. Dan zal het heel moeilijk zijn om die mooie glans te krijgen. Zorg er dus voor dat je, voordat je gaat waxen en polijsten, de auto in ieder geval goed afspoelt met veel water.

Leer een hogedrukreiniger te gebruiken

Het gebruik van hogedrukreinigers bij het reinigen van auto's is heel gebruikelijk. Maar niet alle onderdelen van het voertuig zijn geschikt voor water onder hoge druk. Het gebruik van een hogedrukreiniger op de carrosserie van de auto wordt bijvoorbeeld afgeraden. Dit komt doordat het water onder hoge druk deuken op het voertuig kan veroorzaken of ervoor kan zorgen dat de lak afbladdert. Dat wil je niet. De wielen, die meestal de vuilste delen van het voertuig zijn, kunnen echter gemakkelijk onder hoge druk worden gewassen. Heb je geen tijd om je auto te poetsen, huur dan een goed autopoetsbedrijf in Zeeland in voor hulp.

Auto poetsen: Tips voor de perfecte poetsbeurt

Je zou ook interesse kunnen hebben in

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *