De AED-defibrillator, ook wel de automatische externe defibrillator genoemd, is een levensreddend medisch apparaat dat doorgaans wordt gebruikt om een ​​hartslag te herstellen. De machine wordt vooral gebruikt om patiënten te reanimeren die een hartstilstand hebben gehad. Het wordt gezien als een van de belangrijkste medische hulpmiddelen voor noodgevallen die je kunt hebben. AED-defibrillatoren kunnen op vele verschillende locaties worden gebruikt, waaronder scholen, kantoren en andere openbare plaatsen. Maar voordat je een dergelijk apparaat koopt, is het belangrijk dat je jezelf de volgende vragen stelt.

Heb je de expertise die nodig is om het te bedienen?

Zoals hierboven vermeld, is de defibrillator het belangrijkste medische hulpmiddel in noodsituaties. Maar het is absoluut nutteloos als je niet weet hoe je het moet bedienen. Om deze reden is het belangrijk om zeker te weten dat je over de technische expertise beschikt om het apparaat te bedienen. Het goede nieuws is dat je geen dokter hoeft te zijn of iemand met een uitgebreide medische opleiding om deze machines te gebruiken. Iedereen die is opgeleid in basis EHBO kan de AED-defibrillator gebruiken.

Wat zijn de onderhoudskosten?

Een defibrillator kopen is de eerste stap. Maar de machines hebben onderhoud nodig. Doorgaans moeten de batterij van de machines en de pads op een regelmatige basis worden vervangen. Dit betekent dat er kosten zijn om de machine in goede staat te houden. Ben je bereid die prijs te betalen? De onderhoudskosten van verschillende defibrillatoren variëren. Dus voordat je kiest voor een AED online bestellen, moet je ervoor zorgen dat je op de hoogte bent van de onderhoudskosten.

Biedt de verkoper garantie?

De defibrillator een zeer dure machine en daarom is het belangrijk om een ​​garantie van de verkoper te krijgen. Zie dit als een verzekering voor het geval de machine problemen heeft. Je krijgt echter niet zomaar garantie. Sommige verkopers dekken niet eens basisreparaties of vervanging van onderdelen. Lees daarom de garantieovereenkomst door voordat je een apparaat koopt.

Belangrijke vragen die je jezelf moet stellen voordat je een AED online bestelt

Je zou ook interesse kunnen hebben in

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *