De diagnose kanker krijgen, is een enorme klap. Er zijn echter behandelingen die kunnen helpen bij de ziekte, waaronder chemotherapie en immunotherapie. Desondanks hebben de behandelingsopties een breed scala aan bijwerkingen, waarvan sommige van invloed zijn op jouw nagels en de algehele huid. Hiervoor wordt ​​oncologische pedicure sterk aangeraden. Deze professionals zullen je helpen bij eventuele voet gerelateerde bijwerkingen van kankerbehandeling. Maar stel de onderstaande vragen voordat je een van hen inhuurt.

Ben je medisch gekwalificeerd?

Er zijn veel plekken waar je terecht kunt voor een pedicure. Maar voor een oncologische pedicure heb je iemand nodig die een beetje medische achtergrond heeft. Er zijn namelijk specialisten die zijn opgeleid in een oncologische pedicure. Zij werken nauw samen met jouw oncoloog om ervoor te zorgen dat jij de beste zorg krijgt. Zorg er dus voor dat je, voordat je iemand in dienst neemt, kijkt of deze persoon over de juiste papieren beschikt. Zo weet je zeker dat je bij de specialist in goede handen bent. Wel zo fijn, want je wilt natuurlijk de best mogelijke behandeling.

Hoe lang doe je dit al?

Je moet ook weten hoeveel ervaring de specialist heeft. Idealiter is iemand die minimaal twee jaar medische pedicure in Roosendaal heeft gedaan ideaal. Bovendien zullen specialisten die dit al een tijdje doen de juiste mensenkennis hebben om met kankerpatiënten om te gaan. Kankerpatiënten kunnen immers kwetsbaar zijn. Ze moeten daarom met de grootste waardigheid en zorg worden behandeld. Een ervaren oncologisch pedicure-expert zorgt daarvoor.

Kun je meer informatie geven over de procedure?

Als dit de eerste keer is dat je een pedicure voor kanker krijgt, moet je zoveel mogelijk informatie zien te verkrijgen. Hoe werkt het? Ga je pijn voelen? Hoe vaak moet je langskomen? Al deze vragen worden beantwoord door jouw zorgverlener. Door zoveel mogelijk informatie te achterhalen, kun je de voordelen van deze procedures voor jouw gezondheid en welzijn beter begrijpen. Ook ben je met deze informatie op zak beter voorbereid op wat jou straks te wachten staat.

Belangrijke vragen om te stellen aan jouw oncologische pedicure

Je zou ook interesse kunnen hebben in

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *