Mindfulness is niet iets wat je in een uurtje kan aanleren, het is een vaardigheid die je moet oefenen. Niet iedereen doet er even lang over, de ene persoon kan er maanden over doen om het onder de knie te krijgen terwijl de andere er maar een paar weken over doet. Mindfulness training is een training waarmee je leert hoe je een andere houding aanneemt met stress, werkdruk, aandacht, focus, communicatie en creativiteit. Dit kan je voor zowel je werk als voor je thuissituatie inzetten. Als je leert hoe je dit moet doen zul je meer rust beleven en zul je minder gespannen zijn. Je zult ook merken dat je bepaalde dingen makkelijker kunt oplossen.

Hoe werkt mindfulness?

Door je aandacht op je gedachten, gevoelens en lichaamssignalen te richten krijg je beter zicht op je gedrag en gedachtegang. Je leert om afstand te nemen, hierdoor komt er ruimte vrij om keuzes te maken over je beperkte gedachtegangen. Je krijgt steeds meer inzicht in hoe vaak je in de stress schiet, waardoor je niet meer weet wat je moet doen. Door afstand te nemen van je gedachten krijg je hier meer grip op en word je minder snel gestrest. Ook leer je hoe je hiermee op een andere manier moet omgaan, zodat je niet van je stuk gebracht wordt.

Zelf een training volgen

Het volgen van een mindfulness online training kan je helpen om dit sneller onder de knie te krijgen. Natuurlijk kan je dit ook zelf uitzoeken, maar dan zal het allemaal nog langer duren. Het is juist de bedoeling dat dit niet al te lang duurt zodat je met een geruste gedachtegang verder kan gaan. Soms is het mogelijk om een online training vergoed te krijgen van je zorgverzekeraar, maar dit moet je zelf eerst goed uitzoeken. Vraag dit goed na bij je zorgverzekering en de plek waar je de training gaat volgen. 

Het doel van mindfulness training

Je zou ook interesse kunnen hebben in

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *