Er is niet altijd tijd om naar de sportschool te gaan. Dit kan door werk komen of persoonlijke situaties waardoor het niet mogelijk is, het kan ook zijn dat een sportschool gewoon te duur is. Een vervanging hiervoor is een thuisgym, je kan een logeerkamer vrijmaken of als je een grote zolder hebt daar ruimte maken. Een thuisgym is makkelijker dan een sportschool en het is zeker een stuk goedkoper. Je kan dit op ieder moment van de dag doen, zelf een paar keer per dag als er tijd voor is. Wonen er meer mensen met jou in huis dan is een thuisgym goedkoper dan abonnementen aanschaffen.

Wat moet je aanschaffen?

Wil je thuis aan de slag dan moet je wel een aantal sportartikelen voor thuis aanschaffen. Het is niet nodig dezelfde apparatuur als van een sportschool aan te schaffen, dit is ook enorm prijzig. Ben je een beginnende sporter dan kan je lichte artikelen aanschaffen zoals gewichten en rekbanden. Hiermee kan je het opbouwen en vervolgens naar grotere apparaten gaan. Fitnessapparatuur voor thuis is over het algemeen kleiner dan in een sportschool, ook zijn er apparaten die je makkelijk kan opbergen als er te weinig ruimte voor is. dit is makkelijk op – en af te bouwen wanneer nodig. Ideaal voor beginnende sporters.

Denk aan motivatie

Thuis sporten kan wel leuk klinken en makkelijker, maar je moet hiervoor wel doorzettingsvermogen hebben. Na een lange dag thuiskomen van werk wil je het liefst op de bank ploffen met wat lekkers en de gedachte dat je een thuisgym hebt kan ervoor zorgen dat je denkt, dit kan ook wel een andere dag. In een sportschool heb je mensen om je heen die allemaal aan het sporten zijn en hierdoor ga je zelf ook door met sporten maar thuis is dat niet zo. Wil je dit goed doen vraag dan naar een maatje met wie je samen kan sporten, dit is leuker en zorgt voor meer motivatie. Ideaal als je samen woont.

Thuis in vorm blijven

Je zou ook interesse kunnen hebben in

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *