Er zijn talloze redenen waarom jij misschien gezonder wilt gaan leven. Je wilt afvallen of je hebt al jarenlang last van een chronische ziekte. Misschien vind je het lastig om gezonder te gaan leven. Hoe plan je dit in, als je al een druk leven hebt? En wat moet je geloven? Er zijn inmiddels zoveel manieren om gezonder te gaan leven, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. In dat geval kan een orthomoleculair therapeut misschien uitkomst bieden.

Wat is een orthomoleculair therapeut?

Orthomoleculaire geneeskunde is een onderdeel van de natuurgeneeskunde. De orthomoleculaire geneeskunde maakt alleen maar gebruik van middelen waarmee je lichaam al bekend is. Voeding is het belangrijkste aspect van orthomoleculaire geneeskunde. Daarnaast zijn gedrag, beweging en ontspanning belangrijke aspecten. Wanneer er gelet wordt op voeding, dan gaat het om oervoeding. Gezonde producten zonder toevoegingen. Daarnaast speelt het nemen van supplementen een rol. Een orthomoleculair therapeut begeleidt je in dit hele proces.

Waar vind je een orthomoleculair therapeut?

De juiste therapeut vinden is in het digitale tijdperk erg makkelijk. Bedenk eerst wat je wensen zijn. Wil je graag een therapeut bij jou in de buurt? Zoek dan bijvoorbeeld op Orthomoleculair Amsterdam, als je in Amsterdam woont. Of zoek op Orthomoleculair Rotterdam, als je in Rotterdam woont. Daarnaast kun je ook specifiek zoeken op bepaalde aandoeningen. Heb je bijvoorbeeld diabetes en wil je de diabetes omkeren? Of heb je last van een spastische darm? Ook wanneer je lijdt aan fibromyalgie, kan een orthomoleculair therapeut uitkomst bieden.

Vergoeding orthomoleculair therapeut

Orthomoleculaire geneeskunde valt onder alternatieve geneeswijzen. Het wordt daarom niet vergoed uit de basisverzekering. Bij een hoop verzekeraars wordt dit wel vergoed uit de aanvullende verzekering. Het is verstandig om te kijken of jouw therapeut aangesloten is bij jouw zorgverzekeraar. Daarnaast is het belangrijk dat jouw therapeut ook aangesloten is bij een erkende beroepsvereniging. Meestal hanteren verzekeraars een maximaal bedrag wat vergoed wordt.

Wil jij gezonder gaan leven?

Je zou ook interesse kunnen hebben in

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *